Polityka Prywatności i RODO

W związku z treścią art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy, że:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Sudeckie Centrum Przedsiębiorców.
  2. Siedziba administratora znajduje się w Jeleniej Górze przy ulicy Borówkowej 8.
  3. W sprawach związanych z przetwarzaniem Państwa danych osobowych mogą się Państwo kontaktować z Anną Pławuszewską w następujący sposób:
  1. Dane osobowe mogą zostać udostępnione podmiotom działającym na zlecenie administratora w zakresie obsługi technicznej, dostawców usług IT itp. oraz podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów obowiązującego prawa.
  2. Podane dane osobowe przetwarzane będą w celu obsługi zapytań przesłanych poprzez formularz kontaktowy.
  3. Dane osobowe będą również udostępnione podmiotom świadczącym obsługę formularza email oraz usługę hostingu.
  4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.
  5. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest zgoda osoby, której dane dotyczą jest realizacja uzasadnionego celu administratora jakim jest obsługa korespondencji elektronicznej.
  6. Podane przez Państwa informacje w formularzu kontaktowym, w tym dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez osoby uprawnione, z pełnym poszanowaniem ich prywatności.
  7. Osobie, której dane są przetwarzane przysługuje prawo:
  • dostępu do treści swoich danych osobowych, żądania ich sprostowania lub usunięcia, na zasadach określonych w art. 15-17 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych,
  • ograniczenia przetwarzania danych, w przypadkach określonych w art. 18 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych,
  1. Osobie której dane dotyczą w każdej chwili przysługuje prawo do wniesienie sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora chyba, że administrator danych osobowych będzie w stanie wykazać, że istnieją ważne, prawnie uzasadnione podstawy do ich dalszego przetwarzania w związku z ewentualnym ustaleniem, dochodzeniem lub obroną roszczeń.
  2. Mają Państwo prawo do wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uznają Państwo, że przetwarzanie danych narusza przepisy obowiązującego prawa.